2 завдання та 4 задачі

2 завдання та 4 задачі

Тип:Контрольные
Цена: 65,00 грн.
Дата сдачи: 24.09.2010
ВУЗ: ОНЮА
НОМЕР: 127216
Курс: 5
Язык: украинский
Fill out my online form.

Завдання 1    3
Порівняйте правовий статус піднаймача за договором найму (оренди) житла у державному житловому фонді і наймача за договором оренди у приватному житловому фонді.
Завдання 2    4
Задача 1
Туристична компанія "Глобус" купила для центрального офісу 2 комп'ютера в магазині "Фаргус" і 2 тумби під комп'ютери в меблевому магазині "Інтер'єр". Доставити куплені речі з магазину в офіс компанії на службовому автомобілі ВАЗ-2107 було доручено начальнику адміністративно-господарської частини Макарову і водію Борисенко. На зворотному шляху водій Борисенко не справився з керуванням автомобіля, у результаті чого відбулося зіткнення з авто¬мобілем "Уоіуо", що належить на праві приватної власності Клімову. У результаті зіткнення істотно постраждали обидва автомобілі, комп'ютери були зіпсовані, а Макаров одержав тілесні ушкодження і згодом був визнаний інвалідом 2-ої групи.
Скільки виникло зобов'язань? Що є підставами їх виникнен¬ня? Визначите суб'єктів (кредитора і боржника) і зміст кожного з зобов'язань
Задача 2

Іванов В. вирішив купити квартиру, про що домовився з хазяїном квартири — Стороженко Д Договір купівлі-продажу вони домовилися підписати через тиждень, для чого повинні були зустрітися у нота¬ріальній конторі. На підтвердження своїх намірів Іванов В. передав Стороженко Д. гроші в сумі 10 % від вартості квартири. В обумовлений строк Іванов В. прийшов до нотаріальної контори, але Стороженка там не було. Коли Іванов розшукав Стороженка, той повідомив йому, що знайшов більш вигідного покупця і вже продав квартиру, а йому — Іванову - він згоден повернути отримані від нього гроші.
Іванов пред'явив до Стороженка позов про повернення подвійної суми завдатку. Крім того, він вимагав відшкодування збитків, яких він зазнав, оскільки він вже встиг укласти з фірмою "Аргус" договір на ремонт квартири, та відшкодування моральної шкоди.
Як вирішити цю справу? Як повинна бути оформлена угода про завдаток?
Задача З

Між ТОВ „Сан" і АО „Комбінат" був укладений договір поставку зерна, згідно з яким ТОВ „Сан" приймало на себе зобов'язання по¬ставити 30 т. пшениці першого класу загальною вартістю 15 000 грн, а АО „Комбінат" прийняти і оплатити це зерно. У встановлений строк зерно не було поставлено. Керівник АО "Комбінат" з'ясувавши, що АО має грошову заборгованість перед ТОВ „Сан" за надані послуги за обслуговування сільськогосподарської техніки в сумі 20 000 грн. надіслав повідомлення про здійснення заліку, а решту боргу запропонував вважати погашеною через те, що в користуванні ТОВ „Сан" знаходиться легковий автомобіль „ЗАЗ", 1982 року, залишкова вартість якого 5 000 грн., право власності на який АО передає ТОВ „Сан".
Оцініть дії керівника АО „Комбінат" та визначте їх правові наслідки.
Правові наслідки залежать від умов укладеного договору поставку.
Дії курівника лояльні.
Задача 4

Під час переправи через річку 20 грудня 2003 року несподівано тріснув лід і автомобіль, що належив приватному підприємству «Б.» разом з його водієм Н. почав повільно сповзати під льод. Знаходячись поруч громадяни М. і О. намагалися утримати машину, завдяки чому Н. встиг з неї виплигнути. М. же намагався утримати автомашину, підсковзнувся, провалився під льод та відморозив собі ногу, яку пізніше довелося ампутувати. З цієї нагоди М. звернувся до суду 23.12.2003 р. з позовом до Н. про відшкодування шкоди, посилаючись на факт завдання шкоди джерелом підвищеної небезпеки. Останній проти позову заперечував, посилаючись на те, що, по-перше, автомобіль все одно урятувати не вдалось і, по-друге, стаття 467 ЦК УРСР передбачає відшкодування шкоди, понесеної при спасінні державного майна, а не майна громадян.
Як належить вирішити справу?
Список використаної літератури    11

Связь с нами! Мобильный: +38 (098) 486-23-17

Звоните в любое удобное для Вас время.

НАШИ КОНТАКТЫ

Обращаясь в нашу компанию для заказа курсовой работы или другой письменной работы, нужно заполнить форму на сайте или позвонить по телефону. Чтобы выполнить заказ качественно, нам необходимо получить максимум информации о требованиях к заказу, методических рекомендациях, правилах оформления, количеству источников и сроках выполнения.