13 задач

13 задач

Тип:Контрольные
Цена: 150,00 грн.
Дата сдачи: 22.10.2009
НОМЕР: 126182
Язык: украинский
Fill out my online form.

Завдання 1    3
Проаналізувати динаміку випуску товарної продукції за п’ять років. Визначити абсолютні і відносні прирости та темпи зростання (базисні та ланцюгові). Які були середні темпи зростання обсягу продукції на підприємстві, що аналізується? Наскільки вони відрізняються від темпів розвитку галузі?
    На підставі розрахунків побудуйте власну таблицю даних і зробіть аналітичний висновок.

        Таблиця 1
Вихідні дані
Варіант 3    Рік
    1-й    2-й    3-й    4-й    5-й
В галузі    40 000    40 800    44 000    46 600    50 400
3 варіант    2000    2100    2400    2380    2600

    Примітка. Виробнича потужність підприємства 4000 тис. грн. Вплив інфляції в наведених даних вже враховано.

Завдання 2    6
Проаналізуйте  виконання плану за асортиментом. Розрахуйте коефіцієнти асортиментності, оновлення асортименту та зробити відповідні аналітичні розрахунки.
Таблиця 2.1
Вихідні дані
Варіант    Вид продукції
    А    Б    В    Г    Д    інша    разом
А    1    2    3    4    5    6    7
3 варіант    360    1820    520    840    310    ?    5080
Планові показники    400    1800    500    850    300    1150    5000
Минулий рік    -    1600    480    900    400    1300    4780

Завдання 3    7
Проаналізуйте ритмічність випуску продукції. Розрахуйте коефіцієнт ритмічності на підставі таких даних:

Таблиця 3.1
Вихідні дані
Варіант    1 декада    2 декада    3 декада
3    за планом    фактично    за планом    фактично    за планом    фактично
    3 000    2 000    3 500    3 600    3 500    4 600

Завдання 4    11
Визначте, чи виконано підприємством план за сортністю продукції за звітний період.
Таблиця 4.1
Вихідні дані, одиниць
Вар    Перший сорт    Другий сорт    Третій сорт
    1    2    3    4    5    6
А    за планом    фактично    за планом    фактично    за планом    фактично
3    4200    4000    400    300    200    100

Вар    Перший сорт    Другий сорт    Третій сорт
    1    2    3    4    5    6
А    за планом    фактично    за планом    фактично    за планом    фактично
3    800    1000    300    200    100    200

    Примітка. Ціна продукції першого сорту 20 грн., другого сорту – 18 грн., третього сорту – 16 грн.

Завдання 5    14
Дайте оцінку затрат матеріалів і розрахуйте вплив факторів на відхилення від плану.
    Таблиця 5
Вихідні дані
Варіант    Матеріал    За планом    Фактично
А        Норми затрат на один виріб, кг    Сума, грн.    Норми затрат на один виріб, кг    Сума, грн..
3    А    7,5    150    8    144
    Б    4    60    4,5    48

75    750    70    840
25    50    30    45

Завдання 6    17
Підрахуйте резерви збільшення валового прибутку на підставі таких даних:
Таблиця 6
(тис. грн.)
Вихідні дані
Вар    Резерви зростання обсягу реалізації    Резерви зниження собівартості продукції    Інші збитки    Сума уцінки реалізованої продукції    Дебіторська заборгованість, не сплачена в строк    Рентабельність продукції, %
А    1    2    3    4    5    6
3    580    100    20    150    450    45

Завдання 7    18
Який валовий прибуток може бути у підприємства за наведеними даними? Визначте необхідну кількість продукції до продажу, яка забезпечить поліпшення фінансового результату на 400 тис. грн.

Таблиця 7
Вихідні дані
Вар    Обсяг реалізованої продукції, тис. грн.    Кількість реалізованої продукції, т    Собівартість 1 т реалізованої продукції, грн.    У т.ч. змінна частина собівартості 1 т продукції, грн.    Загальна сума постійних витрат під-ва, тис. грн.    Фактичний валовий прибуток (збиток), тис. грн.
А    1    2    3    4    5    6
3    1295    35    40    27    455    -105

Завдання 8    20
Розрахуйте критичну точку обсягу виробництва продукції, за якого забезпечується беззбитковість роботи підприємства.
Таблиця 8
Вихідні дані
Вар    Загальна сума постійних витрат підприємства, тис. грн.    Ціна виробу, грн.    Собівартість одиниці продукції, грн.    Змінна частина собівартості одиниці продукції, грн.    Точка беззбитковості роботи підприємства, одиниць    Кількість виробленої продукції, тис. одиниць
А    1    2    3    4    5    6
3    840    70    69    49    40 000    42 000

Завдання 9    21
Розрахуйте вплив факторів на прибуток від реалізації (на підприємстві один вид продукції).
Таблиця 9
Вихідні дані
Вар    Реалізовано продукції, т    Собівартість 1 т продукції, т    Ціна 1 т, грн.
    за планом    фактично    за планом    фактично    за планом    фактично
3    1000    800    500    520    600    640

Завдання 10    23
За наведеними даними проаналізуйте прибуток підприємства і вкажіть фактори, які змінили прибуток. Чи є резерви збільшення прибутку?
Таблиця 10
Вихідні дані
Вар    Реалізовано продукції    Собівартість 1 т реалізованої продукції, грн.    Валовий прибуток підприємства, тис. грн.    Інші прибутки та збитки    Чистий прибуток
    Сума, тис. грн.    тонн                
А    1    2    3    4    5    6
3    4620    8400    430    1 008    800    
План    4000    8000    400    800    -500    300

Завдання 11    25
За наведеними даними дайте оцінку виконання плану за прибутком. Які фактори вплинули на прибуток і чи є резерви його зростання?
Таблиця 11
тис. грн.
Вар    Обсяг реалізації продукції    Валовий прибуток    Чистий прибуток
А    за планом    фактично    за планом    фактично    за планом    фактично
3    4400    4480    600    660    200    208

Завдання 12    26
Розрахуйте оборотність оборотних активів. Чи має місце вивільнення оборотних коштів з обороту внаслідок прискорення їх оборотності?
Таблиця 12
Вихідні дані
Вар    Фактичний обсяг реалізації (без ПДВ) у звітному році, тис. грн.    Собівартість реалізованої продукції, тис. грн.    Середньорічні залишки оборотних активів у звітному році, тис. грн.    Тривалість одного обороту оборотних активів, дні    Відносне вивільнення або залучення коштів, тис. грн.
                У минулому році        
А    1    2    3    4    5    6
3    9000    7200    1800    110        

Завдання 13    28
За наведеними даними в табл. 13 і 14 завершити складання бухгалтерського балансу. Провести аналіз фінансового стану підприємства і зробити для цього:
-    порівняльний аналітичний баланс;
-    групування активів підприємства за ступенем їх ліквідності;
-    коефіцієнти ліквідності;
-    інші фінансові коефіцієнти.
Таблиця 13
тис. грн.
Вар    Статті бухгалтерського балансу станом на початок року
А    100    210    230    500    530    540
3    35124    12500    724    6510    11000    27039

        
Таблиця 14
тис. грн.
Вар    Статті бухгалтерського балансу станом на кінець року
А    100    210    230    500    530    540
3    38926    15200    2527    10041    9248    27528

Список використаної літератури    33

Связь с нами! Мобильный: +38 (098) 486-23-17

Звоните в любое удобное для Вас время.

НАШИ КОНТАКТЫ

Обращаясь в нашу компанию для заказа курсовой работы или другой письменной работы, нужно заполнить форму на сайте или позвонить по телефону. Чтобы выполнить заказ качественно, нам необходимо получить максимум информации о требованиях к заказу, методических рекомендациях, правилах оформления, количеству источников и сроках выполнения.