Завдання 1 3
Проаналізувати динаміку випуску товарної продукції за п’ять років. Визначити абсолютні і відносні прирости та темпи зростання (базисні та ланцюгові). Які були середні темпи зростання обсягу продукції на підприємстві, що аналізується? Наскільки вони відрізняються від темпів розвитку галузі?
На підставі розрахунків побудуйте власну таблицю даних і зробіть аналітичний висновок.
Таблиця 1
Вихідні дані
Варіант 3 Рік
1-й 2-й 3-й 4-й 5-й
В галузі 40 000 40 800 44 000 46 600 50 400
3 варіант 2000 2100 2400 2380 2600
Примітка. Виробнича потужність підприємства 4000 тис. грн. Вплив інфляції в наведених даних вже враховано.
Завдання 2 6
Проаналізуйте виконання плану за асортиментом. Розрахуйте коефіцієнти асортиментності, оновлення асортименту та зробити відповідні аналітичні розрахунки.
Таблиця 2.1
Вихідні дані
Варіант Вид продукції
А Б В Г Д інша разом
А 1 2 3 4 5 6 7
3 варіант 360 1820 520 840 310 ? 5080
Планові показники 400 1800 500 850 300 1150 5000
Минулий рік - 1600 480 900 400 1300 4780
Завдання 3 7
Проаналізуйте ритмічність випуску продукції. Розрахуйте коефіцієнт ритмічності на підставі таких даних:
Таблиця 3.1
Вихідні дані
Варіант 1 декада 2 декада 3 декада
3 за планом фактично за планом фактично за планом фактично
3 000 2 000 3 500 3 600 3 500 4 600
Завдання 4 11
Визначте, чи виконано підприємством план за сортністю продукції за звітний період.
Таблиця 4.1
Вихідні дані, одиниць
Вар Перший сорт Другий сорт Третій сорт
1 2 3 4 5 6
А за планом фактично за планом фактично за планом фактично
3 4200 4000 400 300 200 100
Вар Перший сорт Другий сорт Третій сорт
1 2 3 4 5 6
А за планом фактично за планом фактично за планом фактично
3 800 1000 300 200 100 200
Примітка. Ціна продукції першого сорту 20 грн., другого сорту – 18 грн., третього сорту – 16 грн.
Завдання 5 14
Дайте оцінку затрат матеріалів і розрахуйте вплив факторів на відхилення від плану.
Таблиця 5
Вихідні дані
Варіант Матеріал За планом Фактично
А Норми затрат на один виріб, кг Сума, грн. Норми затрат на один виріб, кг Сума, грн..
3 А 7,5 150 8 144
Б 4 60 4,5 48
75 750 70 840
25 50 30 45
Завдання 6 17
Підрахуйте резерви збільшення валового прибутку на підставі таких даних:
Таблиця 6
(тис. грн.)
Вихідні дані
Вар Резерви зростання обсягу реалізації Резерви зниження собівартості продукції Інші збитки Сума уцінки реалізованої продукції Дебіторська заборгованість, не сплачена в строк Рентабельність продукції, %
А 1 2 3 4 5 6
3 580 100 20 150 450 45
Завдання 7 18
Який валовий прибуток може бути у підприємства за наведеними даними? Визначте необхідну кількість продукції до продажу, яка забезпечить поліпшення фінансового результату на 400 тис. грн.
Таблиця 7
Вихідні дані
Вар Обсяг реалізованої продукції, тис. грн. Кількість реалізованої продукції, т Собівартість 1 т реалізованої продукції, грн. У т.ч. змінна частина собівартості 1 т продукції, грн. Загальна сума постійних витрат під-ва, тис. грн. Фактичний валовий прибуток (збиток), тис. грн.
А 1 2 3 4 5 6
3 1295 35 40 27 455 -105
Завдання 8 20
Розрахуйте критичну точку обсягу виробництва продукції, за якого забезпечується беззбитковість роботи підприємства.
Таблиця 8
Вихідні дані
Вар Загальна сума постійних витрат підприємства, тис. грн. Ціна виробу, грн. Собівартість одиниці продукції, грн. Змінна частина собівартості одиниці продукції, грн. Точка беззбитковості роботи підприємства, одиниць Кількість виробленої продукції, тис. одиниць
А 1 2 3 4 5 6
3 840 70 69 49 40 000 42 000
Завдання 9 21
Розрахуйте вплив факторів на прибуток від реалізації (на підприємстві один вид продукції).
Таблиця 9
Вихідні дані
Вар Реалізовано продукції, т Собівартість 1 т продукції, т Ціна 1 т, грн.
за планом фактично за планом фактично за планом фактично
3 1000 800 500 520 600 640
Завдання 10 23
За наведеними даними проаналізуйте прибуток підприємства і вкажіть фактори, які змінили прибуток. Чи є резерви збільшення прибутку?
Таблиця 10
Вихідні дані
Вар Реалізовано продукції Собівартість 1 т реалізованої продукції, грн. Валовий прибуток підприємства, тис. грн. Інші прибутки та збитки Чистий прибуток
Сума, тис. грн. тонн
А 1 2 3 4 5 6
3 4620 8400 430 1 008 800
План 4000 8000 400 800 -500 300
Завдання 11 25
За наведеними даними дайте оцінку виконання плану за прибутком. Які фактори вплинули на прибуток і чи є резерви його зростання?
Таблиця 11
тис. грн.
Вар Обсяг реалізації продукції Валовий прибуток Чистий прибуток
А за планом фактично за планом фактично за планом фактично
3 4400 4480 600 660 200 208
Завдання 12 26
Розрахуйте оборотність оборотних активів. Чи має місце вивільнення оборотних коштів з обороту внаслідок прискорення їх оборотності?
Таблиця 12
Вихідні дані
Вар Фактичний обсяг реалізації (без ПДВ) у звітному році, тис. грн. Собівартість реалізованої продукції, тис. грн. Середньорічні залишки оборотних активів у звітному році, тис. грн. Тривалість одного обороту оборотних активів, дні Відносне вивільнення або залучення коштів, тис. грн.
У минулому році
А 1 2 3 4 5 6
3 9000 7200 1800 110
Завдання 13 28
За наведеними даними в табл. 13 і 14 завершити складання бухгалтерського балансу. Провести аналіз фінансового стану підприємства і зробити для цього:
- порівняльний аналітичний баланс;
- групування активів підприємства за ступенем їх ліквідності;
- коефіцієнти ліквідності;
- інші фінансові коефіцієнти.
Таблиця 13
тис. грн.
Вар Статті бухгалтерського балансу станом на початок року
А 100 210 230 500 530 540
3 35124 12500 724 6510 11000 27039
Таблиця 14
тис. грн.
Вар Статті бухгалтерського балансу станом на кінець року
А 100 210 230 500 530 540
3 38926 15200 2527 10041 9248 27528
Список використаної літератури 33
Тип: | Контрольные |
Цена: | 150,00 грн. |
Дата сдачи: | 22.10.2009 |
НОМЕР: | 126182 |
Язык: | украинский |