Вступ 3
Завдання 1 3
Умова 3
Проаналізувати динаміку випуску товарної продукції за п’ять років, визначити абсолютні та відносні прирости та темпи зростання (базисні та ланцюгові). Які були середні темпи зростання обсягу продукції на підприємстві, що аналізується? На скільки вони відрізняються від темпів розвитку галузі?
На підставі розрахунків побудувати власну таблицю даних і зробити аналітичний висновок.
Таблиця 1.1.
Варіант рік
12 1-й 2-й 3-й 4-й 5-й
В галузі 40000 40800 44000 46600 50400
По підприємству (варіант 5) 2000 2140 2160 3000 2800
Примітка. Виробнича потужність підприємства 400 тис.грн. Вплив інфляції в наведених даних враховано.
Хід вирішення та формування висновків 3
Завдання 2 7
Умова 7
Проаналізувати виконання плану за асортиментом. Розрахуйте коефіцієнти асортиментності, оновлення асортименту та зробити відповідні аналітичні висновки.
Таблиця 2.1.
Варіант Вид продукції
А Б В Г Д інша разом
По підприємству (варіант 12) 300 1800 504 880 296 970 4750
Планові показники 400 1800 500 850 300 1150 5000
Минулий рік - 1600 480 900 400 1300 4780
Хід вирішення та формування висновків 7
Завдання 3 9
Умова 9
Проаналізувати ритмічність випуску продукції. Розрахуйте коефіцієнт ритмічності на підставі даних таблиці 3.1.
Таблиця 3.1.
Варіант 1 декада 2 декада 3 декада
За планом фактично За планом фактично За планом фактично
12 350 300 450 300 400 300
Хід вирішення та формування висновків 9
Завдання 4 11
Умова 11
Визначити, чи виконано підприємством план за сортністю продукції за звітний період, на підставі даних таблиці 4.1.
Таблиця 4.1.
Варіант Перший сорт Другий сорт Третій сорт
За планом фактично За планом фактично За планом фактично
12 6200 6000 300 200 100 200
Примітка: ціна продукції першого сорту 20 грн., другого – 18 грн., третього сорту – 16 грн.
Хід вирішення та формування висновків 11
Завдання 5 12
Умова 12
Дайте оцінку затрат матеріалів і розрахуйте вплив факторів на відхилення плану.
Таблиця 5.1.
Варіант Матеріал
За планом Фактично
Норми затрат на 1 виріб, кг Сума, грн. Норми затрат на 1 виріб, кг Сума, грн.
12 А 150 600 154 770
Б 24 480 - 550
Хід вирішення та формування висновків 12
Завдання 6 14
Умова 14
Підрахуйте резерви збільшення валового прибутку на підставі даних наведених в таблиці 6.1.
Таблиця 6.1.
Варіант Резерви зростання обсягу реалізації Резерви зниження собівартості продукції Інші збитки Сума уцінки реалізованої продукції Дебіторська заборгованість, не сплачена в строк Рентабельність продукції, %
12 705 105 18 220 640 17.5
Хід вирішення та формування висновків 14
Завдання 7 15
Умова 15
Який валовий прибуток може бути у підприємства за наведеними даними? Визначити необхідну кількість продукції до продажу, яка забезпечить поліпшення фінансового результату на 400 тис.грн.
Таблиця 7.1.
Варіант Обсяг реалізації товарної продукції, тис.грн Кількість реалізованої продукції, т Собівартість 1т. реалізованої продукції, грн. У т.ч. змінна частина собівартості 1т. продукції, грн.. Загальна сума постійних витрат підприємства, тис.грн. Фактичний валовий прибуток (збиток), тис.грн.
12 3440 86 46 36 8,6 3400,4
Хід вирішення та формування висновків 16
Завдання 8 17
Умова 17
Розрахуйте критичну точку обсягу виробництва продукції, за якого забезпечується беззбитковість роботи підприємства
Таблиця 8.1.
Варіант Загальна сума постійних витрат підприємства, тис.грн. Ціна виробу, грн Собівартість одиниці продукції, грн. змінна частина собівартості одиниці продукції, грн.. Точка беззбитковості роботи підприємства, одиниць Кількість виробленої продукції, тис
12 1220 96 106 86
Хід вирішення та формування висновків 17
Завдання 9 19
Умова 19
Розрахуйте вплив факторів на прибуток від реалізації (на підприємстві один вид продукції).
Таблиця 9.1.
Варіант Реалізовано продукції, т Собівартість 1 т продукції, грн. Ціна 1 т, грн.
За планом фактично За планом фактично За планом фактично
12 1500 1600 780 760 860 940
Хід вирішення та формування висновків 19
Завдання 10 20
Умова 20
За наведеними даними проаналізуйте прибуток підприємства і вкажіть фактори, які змінили прибуток. Чи є резерви збільшення прибутку?
Таблиця 10.1.
Варіант Реалізовано продукції Собівартість 1 т продукції, грн. Валовий прибуток підприємства, тис.грн.
Інші прибутки і збитки Чистий прибуток
фактично
Сума, тис.грн тонн
12 4212 8100 410 891 -690 +201
План 4000 8000 400 800 -500 +300
Хід вирішення та формування висновків 21
Завдання 11 24
Умова 24
За наведеними даними дайте оцінку виконання плану за прибутком. Які фактори вплинули на прибуток і чи є резерви його зростання?
Варіант Обсяг реалізованої продукції Валовий прибуток Чистий прибуток
За планом, х10 Фактично,х1́́ За планом, х20 Фактично, х2́́ За планом, у0 Фактично, у ́́
12 7200 7344 760 740 180 202
Хід вирішення та формування висновків 24
Завдання 12 25
Умова 25
Розрахуйте оборотність оборотних активів. Чи має місце вивільнення оборотних коштів з обороту внаслідок прискорення їх оборотності?
Таблиця 12.1.
Варіант Обсяг реалізації (без ПДВ) у звітному році, тис.грн. Собівартість реалізованої продукції, тис.грн. Середньорічні залишки оборотних активів у звітному році, тис.грн. Тривалість одного обороту оборотних активів, дні Відносне вивільнення або залучення коштів, тис.грн.
У минулому році У звітному році
12 8640 5760 960 58 41 147
Хід вирішення та формування висновків 25
Завдання 13 27
Умова 27
За наведеними даними в таблицях 13.1., 13.2. завершити складання бухгалтерського балансу (таблиця 13.3.). провести аналіз фінансового стану підприємства і зробити для цього:
- порівняльний аналітичний баланс;
- групування активів підприємства за ступенем їх ліквідності;
- коефіцієнти ліквідності;
- інші фінансові коефіцієнти.
Таблиця 13.1.
(тис.грн.)
Варіант Статті бухгалтерського обліку станом на початок року
100 210 230 500 530 540
12 20124 8100 124 4510 2000 1839
Таблиця 13.2.
(тис.грн.)
Варіант Статті бухгалтерського обліку станом на кінець року
100 210 230 500 530 540
12 28124 11600 624 4010 4500 28039
Хід вирішення та формування висновків 27
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 41
Тип: | Контрольные |
Цена: | 140,00 грн. |
Дата сдачи: | 10.10.2009 |
НОМЕР: | 126138 |
Язык: | украинский |