на прикладі АПК

на прикладі АПК

Тип:Контрольные
Цена: 100 грн.
Дата сдачи: 10.05.2012
ВУЗ: КНЕУ
НОМЕР: 128802
Язык: украинский
Fill out my online form.

Завдання 1    3
Визначте вартість реального підприємства, на базі якого були або будуть підготовлені курсова, дипломна робота тощо. Використовуйте наступну структуру виконання завдання:
1.    Короткий опис підприємства.
2.    Обґрунтування вибору методу оцінки вартості (не менше 2 методів).
3.    Розрахунок вартості підприємства кожним методом.
4.    Пояснення результатів розрахунків.
Завдання 2    7
Аграрне підприємство ТОВ «Земля» мало наступні показники діяльності у 2007 році: чистий прибуток 2,2 млн. грн., дохід від продажу 11 млн. грн.
Аналогічне підприємство даної галузі, яке було продано за 9 млн. грн., мало у 2007 році такі показники: чистий прибуток 1,6 млн. грн., дохід від продажу 10 млн. грн. Земля обох підприємств використовується на умовах оренди.
Чистий грошовий дохід ТОВ «Земля» у 2007 році складав 2,3 млн. грн. Середня ставка дохідності на вкладений капітал у даній галузі становить 18%.
Таблиця 2
Прогнозовані грошові потоки ТОВ «Земля», млн. грн.
Частка власного капіталу у загальному капіталі ТОВ «Земля» становить на початок 2008 року 60%, а позичкового 40%. Вартість власного капіталу складає 20%, а позичкового 12%.
Визначте вартість ТОВ «Земля» методом дисконтування грошових потоків, методом капіталізації доходу і методом аналогів продажу.
Завдання 3    10
Підприємство АПК складає бюджет на наступний рік. Згідно даних про обсяги продажу і ситуацію на ринку спрогнозовано наступні обсяги продажу продукції А і Б та середні ціни продажу з ПДВ за кварталами (табл. 3).
Таблиця 3
Прогнозні обсяги продажу і ціни продукції на 2008 рік
Змінні витрати на 1 упаковку продукції протягом року складатимуть по продукту А = 7 грн, а по продукту Б = 3 грн. Амортизаційні витрати у перші два квартали становитимуть – 110 тис. грн. в квартал, а в наступні – 120 тис. грн. Адміністративно-господарські витрати підприємства очікуються на рівні 75 тис. грн. з ПДВ в квартал, транспортні витрати – 120 тис. грн. з ПДВ в квартал протягом року. Витрати на заробітну плату – по 700 тис. грн. в квартал.
Згідно планів розвитку виробництва, у 2 кварталі має бути закуплене обладнання на суму 500 тис. грн. з ПДВ.
У минулому підприємство взяло кредит в сумі 1 млн. грн., строк погашення якого настає у останній день 3 кварталу планового року. Підприємство щоквартально сплачує відсотки за даним кредитом за ставкою 16% річних.
На початок року підприємство матиме залишок коштів у сумі 150 тис. грн.
Підприємство є платником податку на додану вартість (ПДВ) за ставкою 20% і податку на прибуток за ставкою 25%.
Складіть бюджет доходів і витрат (фінансових результатів) підприємства на наступний рік. При складані бюджету враховуйте, що підприємство є платником податків (ПДВ і податок на прибуток). Чи прибутковою буде діяльність підприємства протягом року? Яка планова рентабельність продажу продукції за чистим прибутком?
Складіть плановий бюджет руху готівки на наступний рік. В грошових потоках не враховуйте сплату податків. Чи потрібно підприємству брати кредит для закупівлі обладнання чи воно може самостійно профінансувати дані виплати? Чи потрібно вести переговори з банком щодо пролонгації строку погашення кредиту в сумі 1 млн. грн.? Чи потребуватиме підприємство додаткового фінансування протягом року?
Завдання 4    13
Менеджер по роботі з клієнтами відділу збуту ВАТ «Галактон» отримує факсокопію замовлення на доставку продукції в торгову точку. Дане замовлення підписується у начальника відділу збуту і вноситься у базу замовлень з вказуванням дня доставки і кількості продукції за асортиментом.
Для цього використовується персональний комп’ютер і програмне забезпечення «СРМ». База даних заявок використовується економістом департаменту виробництва як орієнтир для розробки «Плану виробництва».
При цьому враховуються залишки продукції на складі («Звіт про складські запаси»), а також план поставки сирого молока («План надходження сировини»). Для виконання роботи використовується положення про планування, а також персональний комп’ютер і програмне забезпечення «Plan». Якщо підготовлений «План виробництва» дозволяє виконати усі замовлення, то він підписується керівником департаменту виробництва, якщо ні – службова записка про це направляється начальнику відділу збуту.
Опишіть даний процес з використанням методології IDEF0 і ARIS eEPS.
Завдання 5    18
Побудувати систему збалансованих показників для підприємства АПК – бази практики. Приділити увагу обґрунтуванню кожного показника щодо спрямованості на досягнення стратегічних цілей підприємства і його взаємозв’язку з іншими показниками. У кожній перспективі виділяти 1-3 показники.
Побудуйте збалансовану систему показників для даного підприємства. Використовуйте наступну послідовність.
Визначити місію, бачення і кілька стратегічних цілей підприємства.
Вибрати перспективи для побудови збалансованої системи показників.
Визначити показники у кожній перспективі, виходячи з стратегічних цілей підприємства. Приділити увагу обґрунтуванню кожного показника щодо спрямованості на досягнення цілей підприємства і його взаємозв’язку з іншими показниками.
Описати методику розрахунку показника, збору необхідної інформації, відповідальних за його досягнення.
Визначити рівень «як є» і «має бути» кожного показника. При відсутності достатньої інформації це можна зробити експертним або абстрактно-логічним методом.
Визначити заходи по досягненню рівня «має бути» для кожного показника. Система таких заходів має бути


Оформити за наступною структурою:

Короткий опис підприємства.
Місія підприємства.
Бачення підприємства.
Стратегічні цілі підприємства.

Назва перспективи 1.
Назва показника 1.1.
Пояснення показника.
Міра (спосіб) оцінки.
Рівень «є» і «має бути».
Відповідальний (посада) за даний показник.
Зв’язок з іншими показниками.
Заходи по досягненню рівня «має бути» показника. І так по кожному показнику.



Связь с нами! Мобильный: +38 (098) 486-23-17

Звоните в любое удобное для Вас время.

НАШИ КОНТАКТЫ

Обращаясь в нашу компанию для заказа курсовой работы или другой письменной работы, нужно заполнить форму на сайте или позвонить по телефону. Чтобы выполнить заказ качественно, нам необходимо получить максимум информации о требованиях к заказу, методических рекомендациях, правилах оформления, количеству источников и сроках выполнения.