Звіт про роботу з випадком (консультативна робота)

Звіт про роботу з випадком (консультативна робота)

Тип:Контрольные
Цена: 125,00 грн.
Дата сдачи: 11.01.2013
НОМЕР: 121974
Язык: украинский
Fill out my online form.

Ситуація

До практичного психолога звернулася мама п’ятнадцятирічного школяра з приводу психологічних проблем, що виникли у  сина.
Розглянемо  хід бесіди, нотатки психолога щодо основних моментів розмови й аналіз структурних елементів проблемної ситуації.
Мама: ... Я раніше ніколи ще не переживала нічого подібного. Мені останнім часом здається, що я втрачаю свого старшого сина. (Дуже хвилюеться, на очах — сльози. Вгадується нервова напруга. На обличчі - страждання).
Психолог: Я поділяю ваше хвилювання, але розкажіть докладніше, чим воно викликано.
М.: Не знаю, з чого почати... так важко зрозуміти, коли не розповісти усього... (пауза). Мій старший  син хоче накласти на себе руки...

Аналіз скарги клієнта.
Скарга обґрунтована: психологічні проблеми є і у матері, і в сина. Мати може отримати психологічну допомогу безпосередньо на консультації, син - опосередковано, через доцільну поведінку матері.
Психологічні ключі: мова, поза, жести жінки сигналізують про яскраво виражену тривогу, нервову напругу; мімічна маска страждання і жалості; комунікація конгруентна; поведінка свідчить про переживання провини, каяття.
Об'єктний локус скарги: мати скаржиться на важку ситуацію, у яку потрапив  її син  в новому для нього  колективі.

Психологічний діагноз проблем клієнтки:
Психологічна ситуація, яка склалася, є наслідком деформації

Основна гіпотеза:
Аналіз психологічної інформації про проблеми сина  клієнтки дозволяє припустити, що труднощі хлопця пов'язані з ранньою гіперсоціалізацією (симптоми: «ріс відлюдкуватим», «рано подорослішав»; як результат — відірваність від однолітків: «ізоляція»), адаптцією до нового колективу (симптоми: «проблеми в школі», «селюк»,

Висновки про необхідність додаткової інформації:
Для формулювання психологічного завдання в умовах первинного прийому отриманої інформації досить.

Підбір технік  і прийомів
На цьому етапі син клієнтки, напевно, не має потреби в консультації психіатра або невропатолога, хоча не зайвим було б більш детальне психологічне обстеження хлопця. (Така пропозиція повинна обговорюватись  з клієнткою). Однак його потрібно планувати трохи пізніше, щоб чужий інтерес не став ще одною травмою для вразливого  хлопця. У роботі з ним  потрібно виявити максимум такту й обережності. Можна знайти який-небудь непрямий привід для співробітництва.

Корегуючий етап
Психологічні завдання консультанта:
1.    Допомогти матері проаналізувати поведінку та стан сина. Вказати на труднощі, пов'язані з кризою підлітковості, зміною обставин (перехід у новий клас), що важко переживаються сензитивною психостенічною (доступно пояснити матері, що означають ці характерологічні особливості) хлопцем.

Завершальний етап

Під час завершення процесу консультування слід провести  оцінення результативності психологічного консультування.


Связь с нами! Мобильный: +38 (098) 486-23-17

Звоните в любое удобное для Вас время.

НАШИ КОНТАКТЫ

Обращаясь в нашу компанию для заказа курсовой работы или другой письменной работы, нужно заполнить форму на сайте или позвонить по телефону. Чтобы выполнить заказ качественно, нам необходимо получить максимум информации о требованиях к заказу, методических рекомендациях, правилах оформления, количеству источников и сроках выполнения.